זמן צריכה: 04:20 דק’

אסון: המזון שגורם למוח לאבד 87% מהחדות שלו

יש מזונות רעים, מזונות מסוימים שאת אוכלת מדי יום שהם בתאכל’ס למעשה גורמים נזק למוח לאורך זמן. במאמר הזה אני אחשוף לך כמה תובנות ממחקרים מאוד מעניינים שגיליתי לאחרונה, את תגלי את המזונות שפוגעים במוח לעומת מזונות המגנים על המוח, אותם את רוצה, נכון

 

צוות חדשות בריאות ישראל| ירידה במשקל | פורסם 18/08/19 06:31 

המזון המכי מסוכן למוח

קודם, החדשות הרעות 

מזונות מסוימים שאת אוכלת יכולים אכן לפגוע במוח שלך, הן ביכולת הלמידה, כמו גם בזיכרון. וזה הדבר הפחות נורא, בחירות מזון משקאות שגויים לאורך חייך יכולות להוביל למחלת האלצהיימר הנוראה והקטלנית.

חברה טובה סיפרה לי שאבא שלה נפטר מאלצהיימר לאחרונה ושזוהי מחלה נוראה שבה הוא כבר לא ידע מי היא הייתה לקראת הסוף. הגיע הזמן שנתחיל לקחת מחלות ניווניות כמו אלצהיימר, סרטן, ומחלות לב יותר ברצינות לאורך חיינו, ולא רק פעם אחת כשזה מאוחר מדי. אפילו בגילאי 30 , 40, ו-50, הבחירות שאנו עושים עם האוכל היומיומי שלנו יכולות למנוע מחלות נוראיות אלה.

אז בואי ניכנס לנושא היום- מזונות הפוגעים במוח שלך, ומה תוכלי לעשות בקשר לזה …

מזונות רעים – מזון מס ‘1 הפוגע במוח שלך: פרוקטוז

במחקר שנערך בשנת 2012 באוניברסיטת UCLA ופורסם בכתב העת Journal of Physiology, חוקרים מצאו כי תזונה עתירה בפרוקטוז לאורך זמן עלולה לגרום נזק לזיכרון וליכולת הלמידה( זה מסביר הרבה על תקופת התיכון והבצפר שלי).

מעבר לפגיעה במוח, ידוע בעולם המחקר שדיאטה המכילה רמת פרוקטוז גבוהה עלולה לגרום לעמידות לאינסולין בגוף לאורך זמן, ואפילו להוביל לסוכרת מסוג 2 ושומן גוף נוסף.

אם זה לא מספיק, תזונה המכילה פרוקטוז רב משפיעה לרעה על רמות הטריגליצרידים בדם, כמו גם בחלקיקי LDL צפופים קטנים הגורמים לפלאק בעורקים, או בעברית תקנית ונעימה לאוזן – תזונה עתירת פרוקטוז תוביל להשמנה חמורה ולמוות, יותר נעים לאוזן, נכון?
 

מה שיש לנו כאן הוא צריכת פרוקטוז גבוהה = לקויי למידה ובעיות זיכרון, סיכון מוגבר לסוכרת, וסיכון מוגבר למחלת לב. אה, ושכחנו להזכיר את תוספת השומן בבטן … יאמי – מי רוצה עוד פחית גזוז או קערה גדולה של גלידה עם סירופ!

אדם ממוצע שאוכל תזונה מערבית מודרנית של מזון מעובד צורך כמות גדולה של פרוקטוז בלי לחשוב על זה בכלל מכל המשקאות הקלים (סירופ תירס המכיל פרוקטוז בדרך כלל), משקאות מיץ ממותקים, מיץ תפוזים, ג’אנק פוד מעובד כגון עוגות וסוכריות, וכן HFCS שמוסיפים לרטבים לסלט בחנויות, לחמים ודגנים, ואפילו תבלינים כמו קטשופ.

שימי לב שמשקאות ספורט רבים, אף על פי שהם משווקים כ”בריאים”, עלולים להכיל כמויות גדולות של סירופ תירס או אפילו גבישי פרוקטוז כממתיק העיקרי שלהם. משקאות ספורט אלה יכולים להיות רעים לגופך ולמוחך באותה מידה ממש כמו סודה לשתייה. אל תלכי שולל על ידי השיווק החכם המציג תמונות של ספורטאים מקצוענים זוללים את החומר הזה.

אם כבר ממתיקים – אז זאת תהיה הבחירה החכמה:

סירופ אגבה טבעי, סירופ מייפל 100% והממתיק הכי איכותי הוא הסטיוויה

קל להימנע מכל המאכלים והמשקאות עמוסי הפרוקטוז הללו אם תבחרי להיות מודעת לאכילה… למשל, להכין רטבים לסלט תוצרת בית משמן הזית האהוב עליך וחומץ בתוספת תבלינים, או לבחור לשתות תה קר לא ממותק עם לימון במקום משקאות או מיצים ממותקים.

אם את משתמשת בהרבה קטשופ, נסי להפחית את הכמות על ידי ערבוב עם חרדל או רוטב חריף, אשר בדרך כלל אינו מכיל ממתיק HFCS בכמויות משמעותיות.

אוהבת את התכנים, מרגישה את רוצה לקבל תכנים עוד יותר רלוונטים שחושפים לך את כל הסודות מאחורי הקלעים של תעשיית הירידה במשקל, רוצה לשפר את הבריאות שלך אבל לא לוותר על האוכל המשמין של הסבתא או של עצמך?

 

אה כן, זה גם יציל את הבריאות וחיי החברה של הילדים שלך, בעולם הקשה של היום, זה די חשוב לא?

דבר אחרון בנוגע לפרוקטוז  . . .

כן, פירות טבעיים מכילים פרוקטוז, אך בדרך כלל מכילים כמויות הרבה יותר קטנות של פרוקטוז ממה שאת צורכת במשקה מיץ ממותק, משקאות קלים או ג’אנק פוד ממותק.

כמו כן נוגדי החמצון, הסיבים שרוב הפירות מכילים מנטרלים את ההשפעות השליליות של הפרוקטוז. אני אישית מנסה לשמור על צריכת פירות של לא יותר מ 1-2 ביום ב”זכות” תכולת הסוכר והפרוקטוז בכמויות גדולות יותר.

הנה טריק קצת מלוכלך בשבילך:

האם ידעת שליים ולימונים מכילים כמעט אפס פרוקטוז, ורק 3-4 גרם פחמימות בלימון או ליים שלם, ואילו תפוז טיפוסי מכיל 6 גרם של פרוקטוז ו25 גרם של סוכר לפרי יחיד. אני סוחט ליים ולימונים מדי יום ומוסיף למים או לתה לקבלת משקה טעים ובריא. הוכח כי מיץ לימון טרי מסייע לשלוט בתגובת סוכר בדם מארוחה… עוד בונוס!

מזונות רעים ואחרים הפוגעים במוח שלך:

את בוודאי כבר יודעת על כמה מההשפעות הבריאותיות המזיקות של מזונות אלו, אך השפעות ארוכות טווח על המוח כלולות ביניהן

שומני טרנס – מאוד דלקתיים, גורמים נזק לקרומי התאים בכל הגוף. הימנעי משמנים מוקשים במזון מעובד ומזון מטוגן בשמן עמוק.

כספית – מחקרים מראים כי כספית מזיהום (צמחים השורפים פחם הם המקור הגדול ביותר של זיהום כספית לאוויר ולמים) ומדגים הנמצאים גבוה בשרשרת המזון כמו כריש, דג חרב, דג לבן, וכו’ יכולה אולי לגרום להשפעות שליליות לטווח ארוך על המוח שלך.

הגבלי את סוגי הדגים האלה למספר פעמים בחודש ותתמקדי יותר בדגים כגון סלמון, פורל, וסוגים רבים אחרים של דגים קטנים יותר על מנת להפחית את עומס הכספית שלך. בקשר לטונה: ככל שהזמן עובר ככה יש פחות ופחות כספית בטונה.

מזונות על בסיס חיטה – בספר פורץ הדרך, “בטן החיטה”, ד”ר ויליאם דיוויס מעלה טיעון משכנע מאוד שלחיטה יש תכונות ממכרות במוחחיטה מכילה תרכובות המכונות “exorphins” שהן בעלות השפעה הדומה לסמים נרקוטיים. זה מסביר מדוע לאנשים קשה כ”כ לוותר על הלחמים האהובים, הדגנים, הפסטה, והמאפינס שלהם, כיוון שמזונות אלו ממכרים.

אני מכיר באופן אישי מניסיון העבר שאם אני כולל פסטה בארוחה, אני אבקש תוספת שנייה ושלישית כיוון שפשוט לא הצלחתי להפסיק לאכול את זה. ואז שעות אחרי ארוחת ערב, אני ארגיש תשוקה ליותר מזונות הבוססים על פחמימות או ממתקים. אבל אם אני מוותר על הפסטה ורק צורך בשר, ירקות, וסלט, אני מוצא את עצמי מרוצה לחלוטין אחרי ארוחת הערב ללא תשוקה מאוחר יותר בלילה

  • צוות חדשות הבריאות של ישראל – לנשים
  • מצאתם טעות בכתבה? ניתן לפנות לצוות שלנו באימייל ונדאג לתקן

כתבות שאולי פספסתם

?מי אנחנו

המטרה של צוות 'בריאות נשות ישראל' היא להנגיש את המידע הכי חדש ויעיל שיעזור לכל אישה ואישה לקחת את הבריאות, המראה ואורח החיים שלה - שלב אחד קדימה. המערכת שלנו מחפשת את המידע הכי אמין, עדכני ומדעי ברחבי האינטרנט ומגישה לך אותו בצורה נוחה וקלה לצריכה בשביל שתוכלי ליישם אותו על עצמך