זמן צריכה: 04:20 דק’

מדריך: 5 הפעולות להפיכת המטבח “למחטב”

הכנו לך מדריך מיוחד : צעד אחר צעד שיילמד אותך מהם 5 השלבים להכנת מטבח סופר בריא , טעים וחטוב לגוף חזק וצעיר.

 

צוות חדשות בריאות ישראל| ירידה במשקל | פורסם 08/08/19 09:31 

איך להפוך את המטבח למחטב

מקרר מפוצץ באוכל שאת הכי אוהבת ורוצה לאכול הוא דבר נדיר. מנות טעימות שאת יכולה לנשנש אותן כשאת ממש עסוקה, ומצד שני רכיבים סופר טעימים שאפשר לבשל אותם כשיש לך קצת יותר זמן זה נשמע בגדר חלום, נכון?

 

למעשה, אני חושב שבישול והכנת המזון שלך הוא אחד מהמעשים הכי טובים שאת יכולה לעשות בשביל עצמך, סוף סוף תקחי כמה דקות ותפסיקי לחשוב על כולם, תחשבי רק על עצמך לכמה דקות. ובלי קשר… אם את מבשלת למשפחה שלך, זה אחד “מהמעניקי אהבה עצמית” הכי גדולים שקיימים.

 

מגיע לך ב-ר-א-ב-ו ענק!

 

על זה שהחלטת להקדיש קצת זמן בשביל להזין את הגוף שלך בכל טוב באוכל שמייצר לך בריאות שיא ואהבה אדירה. ואני יודע שאת מאוד עסוקה וזה לא מובן מאליו בכלל שאת מקדישה לעצמך סוף סוף כמה דקות. זו הסיבה שאני אעשה את זה הכי מתומצת שאפשר.

 

היום, אני רוצה למשוך את הווילון ולהראות לך בדיוק מה מה שאני עושה לעצמי בשביל שיהיה לי שבוע אכילה איכותי, בריא, נקי וסופר מעורר תיאבון.

 

זכרי, אני עושה את זה בסופו של דבר בשביל אדם אחד, והמטרות שלי הן:

1) ליהנות בטירוף מהאוכל שלי

2) להיות בריא להפליא

3) תמיכה בתכנית האימון שלי

4) לשמור על רציפות ולשפר את מבנה הגוף שלי.

 

הגישה שלי להכנת מזון היא מציאת האיזון בין מגוון מאושר של טעמים מעוררי תיאבון ושילוב מזונות שמקפיצים את קצב חילוף החומרים. 

 

והאמת?

אני אוהב שיש לי כמה קווים מנחים לעקוב אחריהם מצד אחד, ומצד שני?ותקשיבי טוב אני יודע שזה יהיה קצת מוזר… מצד שני אני אוהב שיש לי מקום לסטות מהתוכנית שלי.

 

 

אי אפשר לקבל את שניהם ביחד אה?

בולשיט!

אפשר ועוד אחד!

 

 

להכין עוף עם אורז וברוקולי לכמה ימים ולארוז את זה בקופסאות קטנות פשוט לא מתאים לי. אני כן יכול לשרוד ככה 3-4 ימים, אבל אחרי זה הגוף שלי משתעמם!

אני מחפש לטעום משהו חדש! 

 

עכשיו,

זה ברור לך ולי, לא?

 

מבחינה מעשית וכספית אני צריך להיות חכם בדרך שבה אני בוחר את המזונות שאני רוצה לבשל במשך השבוע, כי מגוון מטורף אומר שאני גם צריך להכין טונות של חומרים שונים. 

 

אז האסטרטגיה היא פשוטה:

 

אני בוחר כמה מתכונים שמכילים רכיבים יחסית זולים כשחלק מהמרכיבים טריים וחלקם קפואים בשביל לחסוך כסף, ואני גם דואג לרכוש כמויות גבוהות של רכיבים שאני יודע שאשתמש בהם שוב ושוב, והנה 5 השלבים שיעצבו את המבטח שלך למטבח מפואר ומודרני מבחינת הבריאות והמראה שהוא ייתן לך:

 

 

1) בחרי את המתכונים שלך

 

הדרך שבה אני בוחר את המתכונים שלי היא די פשוטה. חשוב לי שכל הארוחות היומיות שלי יכללו כמויות מאוזנות של חלבון, ירקות, שומנים בריאים ופחמימות מורכבות ופשוטות.
 
אני דואג שיהיה לי חלבון בכל ארוחה. 
אני כולל חלבון מסוים עם כל ארוחה.

אני אוהב לשים פחמימות בצד של הארוחה, אבל זה לא כלל. כבר תביני.

 

אני גם מאוד משתדל לחשוב על כל היום שלי מראש.

מאיפה השומן הבריא שלי יגיע?  לדוגמא אם אני מתכנן לאכול שיבולת שועל לארוחת בוקר במשך כמה ימים, האם יש לי זרעי קנבוס או אגוזי מלך לשים על זה ? אני גם רוצה לוודא שיש לי אבוקדו זמין שאוכל לשים מעל המרק שלי, וחשוב לי שיהיו לי שפע של ביצים שלמות.

 

השבוע חזרתי מטיולון קצר מים המלח, והיה לי מצב רוח אדיר “למזונות נוחות”. מרקים, פיצות, מאפים, שיבולת שועל – אוכל כזה… נו שלא צריך שעות בשביל להכין אותו. אז החלטתי להרכיב רשימה של מתכונים שיהיו לכולנו ממש טעימים.  

 

הנה 2 מתכונים אדירים לדוגמא:

מרק ירקות עוף “שמנת”
(מנה עיקרית אדירה שאפשר לשחק איתה במגוון צורות וטעמים)

 

 1 אבקת מרק עוף (במקום האבקה הרגילה אפשר להחליף  בherbamare ובעברית כתוב עליו “תערובת לתיבול אורגנית”)
 2 כוסות קישואים קלופים וקצוצים (אני השתמשתי 2 קישואים בגדלים קטנים – בינוניים)
2 כוסות כרובית  לשבור לפרחים (אני השתמשתי בראש אחד בסך הכל)
כוס 1 בצל קצוץ 
2 שיני שום
כוס 1 גזר קלוף וחתוך לקוביות 
1 כוס מגורדת, עוף אפוי מראש
1/4 כוס פטרוזיליה טרי 
2-3 כפיות זרעי סלרי 
2-3 רוזמרין מיובש כפית
מלח ופלפל לפי הטעם

 

שלבי ההכנה:

 

1. בסיר בינוני, לשלב מרק, קישואים, כרובית, בצל ושום.
2. מבשלים במשך 20 דקות, או עד שהירקות רכים.
3. מוסיפים את מרק לבלנדר, ותערובת חלקה לחלוטין – לא למלא יותר מדי את הבלנדר שלך כמו שאני עשיתי בפעם הראשונה, שהתפוצץ לי מרק חם בכל רחבי המטבח !

 

אם את צוחקת עליי ממש עכשיו,

לפחות אל תעשי את זה מול המאמר שלי! 🙂

 

4. תחזירי את המרק שלך לסיר, יחד עם עוף וגזר מגורר. מבשלים על אש נמוכה 10 דקות או עד שהגזר הופך לטעם שמתאים לך.

5. להוסיף תבלינים, מערבבים ומורידים מהאש.

 

והנה המתכון השני שלך:

קינואה
1 כוס קינואה
2 כוסות מים
8-10 עגבניות מיובשות
תרד תינוק 1 כוס
מלח ים 1 כפית 1/2

 

1. מוסיפים קינואה לסיר עם מים ומביאים לרתיחה, מתחילים לבשל תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהמים נספגים.
2. חותכים עגבניות מיובששים לרסיסים. לוקחים מעט שמן זית ומטפטפים קצת לתוך הקינואה

3. מוסיפים מלח ים ומערבבים עם תרד

 
2) תכיני רשימת מצרכים על סמך המתכונים שאת אוהבת, ואל תשכחי את הדברים האחרים שתזדקקי להם

החלק הזה הוא פשוט.

מה שאת צריכה לעשות זה רק לבחור את המתכונים שאת מתכוונת להכין, להחליט אם זו כמות המתכונים שתאכלי או שתרצי להכין אותם גם למשפחה/חברים/אורחים/אורחים לא רצויים חח… ומכאן פשוט תעשי לך את רשימת המכולת שלך שמבוססת על המזונות שתצטרכי.

 

בנוסף, את רוצה לחשוב על הארוחות והמאכלים שאת לא מכינה מראש, אלא פשוט יכולה לנשנש אותם בשיא המהירות גם אם אין לך שנייה פנוייה.

 

לדוגמא,

את מוסיפה לשיבולת שועל שלך קצת פירות יער, יוגורט בריא ושמה את זה בבלנדר. או שאולי את רוצה שתהיה לך טונה זמינה שתוכלי לעשות טיפה שעועית, אבוקדו ולשים בתוך כריך ולהפוך את זה לארוחה מהירה וטעימה מאוד.

 

 

אני תמיד מוודא שיש לי דג וכמה ירקות קפואים במקרר, אם פתאום מגיעים אליי חברים בסופש, ככה אני לא צריך להיצמד ללוח זמנים משעמם. אחד הכללים הכי חשובים שלי הם שיהיו לי מזונות זמינים, “אוכל מהיר” שיאפשר לי לחיות את אורח החיים העמוס שלי מצד אחד ומצד שני לשמור על התזונה הנקייה והבריאה שלי.

 

אגב, בגלל שאין לי המון זמן במשך היום… אני דואג שתהיה לי אבקת חלבון שאליה אני מוסיף כמה חתיכות פרי, חלב שקדים ופשוט צורך ארוחה שלמה ומאוד בריאה, בכמה שניות… זה מעולה לי בימים מאוד לחוצים – ואני חושב שזה יהיה אחלה פתרון גם בשבילך.

 

חשוב: הנה עוד כמה מאכלים שחייבים להיות בהישג יד ושישדרגו את התזונה שלך:

 

ביצים (אורגניות או רגילות – זה החלבון הכי איכותי שקיים)

דגים קפואים

ירקות ירוקים בשביל סלט או שייקים

פירות טריים וקפואים (תלוי במחיר, עונה וכו’)

ירקות קפואים – אני אוהב שיש כמה ירקות קפואים כשהאספקת מזון שלי מצטמצמת.כמובן שירקות טריים זה האידיאל, אבל לא תמיד אפשרי.

 

פריטי מזווה (כמו עגבניות מיובשות, קינמון, זרעי קנבוס, זרעי צ’יה, וכו ‘)

אבקת חלבון

חלב שקדים (אפשר לקנות, אבל אני אוהב לעשות לבד, גם יותר זול וגם הכי נקי ובריא – אם יהיה ביקוש, בתגובות למטה, אשים כאן סרטון איך עושים את זה)

חמאת צ’יה (גם את זה אפשר לעשות לבד – כאן אני מעדיף לחסוך זמן ולקנות, שוב אם יהיה ביקוש, בתגובות למטה, אצלם לך איך לעשות את זה)

מיצים ירוק 

3) להשאיר לך קצת זמן בשביל ליהנות ממסע הרכש שלך 

 

זה באמת חשוב. ליהנות מהקניות. בסופו של דבר אנחנו ציידים – לקטים עירוניים חחח  אני רוצה לקנות את המצרכים שלי ביום שיש לי קצת זמן לעצמי להסתובב ולראות איך אני מכין את השבועות הקרובים שלי. בהתחלה?

שנאתי לעשות קניות.

לא רק בגלל שקניתי את הדברים הרגילים והמשעממים, ולא רק בגלל שכל דבר חדש שהייתי רוצה, הייתי צריך לחפש המון זמן… אלא בגלל שפשוט לא היה לי זמן לזה. היום? פיניתי לי יום בשבוע, ואם אני רוצה משהו חדש אני פשוט שואל, והכי חשוב? זה זמן איכות עם עצמך… 

 

בהתחלה הייתי מסתובב שם, שואל את העובדים איפה זה ואיפה זה ואפילו נהייתי חבר טוב של אישה חכמה בשם אוסנת, שעבדה באזור של הגבינות, ותמיד שאלה אותי איך אני יכול לאכול כל כך הרבה, חחח העגלת קניות שלי הייתה מלאה בירקות ומזונות מלאים וטעימים, והיה נראה לה מוזר שאני שומר על שייפ כזה ואוכל כל כך הרבה…

 

 

וזו טעות נפוצה בעולם הדיאטות, הרבה אנשים חושבים שאם נאכל פחות, נרזה יותר. זו טעות קריטית שגורמת לנו לחסל את קצב חילוף החומרים ולהיות עייפים, מתוסכלים וחולים כי הגוף כל הזמן רעב. אגב, זו הסיבה שאוסנת שאלה אותי איך אני יכול לאכול כל כך הרבה… היה לה עודף של 17 ק”ג למרות הקטע הזה שהיא אכלה מעט.

 

באותה התקופה שהכרתי את אוסנת עוד לא הייתה לי את התוכנית “101 מזונות עלית לגוף חדש”, אלא פשוט התחלתי את הבלוג הזה.

 

אוסנת מאוד הסתקרנה מהשיחות שלנו והתחילה לקרוא בו. אחרי זמן מה היא עברה סניף, וקצת פחות 8 חודשים לקח לה להתקשר אליי ולומר לי שהיא איבדה 23 ק”ג של משקל עודף, אפילו YNET עשו איתה ראיון מדליק ושאלו אותה מה ההשראה שהובילה את המסע שלה, אז ברוב חוצפתה היא חשפה אותי ואמרה ג’ניה רומסקי!

 
ואז התחלתי להעביר את הידע הזה וללמד איך להכין מתכונים ומה הם המאכלים הכי בריאים… והנה אנחנו היום!

 

 

4) הכנת מזון!
תקשיבי, כשאת מגיעה הביתה ויודעת שהמתכונים הכי טובים שלך נמצאים על נייר, מול העיניים שלך, זו ממש המפה להצלחה שלך. ומה שנשאר לך זה פשוט להכין את המתכונים האלה. לפעמים זה לוקח Untitled-9כמה שעות לארגן הכל ביחד. והאמת?
 
אם עשית את זה נכון… אז זה לקח לך כמה שעות. יותר מזה, אם את מתחילה אל תכיני המון אוכל מראש. תעשי 1-2 מתכונים לשבוע הקרוב. עם הזמן תעשי יותר ויותר מתכונים.

 

אבל תחשבי על זה, את חוסכת לך המון זמן לטווח הקצר והארוך, את לא חושבת על זה במהלך השבוע, ואת אפילו חוסכת לך כסף, מהסיבה הפשוטה שאת לא הולכת לאכול צהריים בחוץ על בסיס קבוע, חוסכת לך את החטיפים וכו’).

 

ואני בכלל לא מדבר על זה שהמתכונים האלה, שהכנת לך שבוע מראש, הם הבחירות הכי טובות שיכולות להיות בשביל הגוף שלך, במקום להסתמך על מזונות מפוצצים בסוכר, תוספים רעילים וחומרים מסוכנים למראה ולבריאות שלך, ללא ספק זה בדיוק מה שיעצבן את המערכת החיסונית וקצב חילוף החומרים שלך.

 

זה המחיר האמיתי של אכילת מזון שהוא לא פרי ידייך. זאת אחת הסיבות שכשאני מסתכל על מזון מסויים והוא נראה טיפה יותר יקר מהמזון הרגיל אני חושב על כמה כסף אחסוך בגילאי ה-50, 60, 70 וה80 שלי על תרופות וביקורים אצל כל מיני מומחים.
 
זה לא תמיד עובר חלק, ואני לא עושה את זה כל שבוע, אבל אני מאוד משתדל לעשות את זה פעמיים שלוש בחודש. וכמו שאמרתי, אני תמיד רואה את התוצאה אחרי כל האהבה הזאת שאני מעניק למקדש שלי(שיט, זה נשמע מה זה נרקיסיסטי :-)) אבל כשאני מכין גוף לעצמי למשפחה שלי ולסביבה שלי הפעולה הזאת כל כך מלאת האהבה שזה נותן לי אנרגיה מטורפת וגם… זה משמש לאחלה של דוגמא.

 

 

5) תוכנית אכילה לדוגמא – הנה 3 ימים של מה שאכלתי השבוע

ואו! כמה אנשים נתקעים בשלב הזה. אלה באמת מהשאלות הנפוצות ביותר. “כמה בדיוק לאכול ?” מה לאכול אחרי האימון? קשה לי לאכול קרוב לשינה, מתי אז מתי אני אמור לאכול? כמה קלוריות סך הכל לאכול? כן כן, כל אלה לא רק שאלות שעולות לך… הן מאוד נפוצות. והרבה יותר קל לפתור אותן ממה שאת חושבת .

 

Untitled-11אחד מסודות ההצלחה שלי הוא  שאין כלל אחד ויחיד, שכמו פיה מסדר לכולם את הדיאטה. גם אם יש לך מחשבון קלוריות במוח, זה לא בהכרח יתאים לך בכל יום, בכל ארוחה.  

מספר הקלוריות לא מספר לך את הערכים התזונתיים שיש לך במזון. זה רק אומר כמה יחידות של אנרגיה נמצאת בתוך המזון שלך. אם אכלתי ארטיק ששווה ערך ל80 קלוריות בדיוק כמו חטיף בטטה, האם זה אומר שהארטיק יהיה תחליף טוב?

את לא נותנת לגוף שלך כמעט בכלל חומרים מזינים, אלא רק נותנת לו לעבד כל הסוכר, ועל הדרך לאבד את הערכים התזונתיים שהוא זקוק להם בשביל להפוך למכונת משומנת היטב.

 

הגוף שלך יודע בצורה מדהימה כמה ערכים תזונתיים יש במזון שאכלת, מה שהוא לא יודע. מכירה את זה שאת פשוט לא יכולה להפסיק לאכול מזון מסויים עד שהבטן שלך הופכת לאבונפחה והיא מתחילה לכאוב? זו הסיבה לכך.

את לא מקבלת את החומרים המזינים שאת צריכה וזאת הסיבה שהגוף שלך לא מרגיש “מלא” או מרוצה עד שהבטן פשוט נמתחת ועוד שנייה מתפוצצת.

תתרכזי כאן,

זה חשוב.

 

המון אנשים מפחדים מכל המזונות שמכילים שומן ופחמימות בגלל החשש הזה לעלות במשקל – והם בוחרים במקום זה גרסה של אוכל מעובד. הבעיה שאלה מזונות, שאנשים שמעניין אותם רק כסף, שמיועדים מראש ליצור המון בעיות לטווח הארוך – התנגדות לאינסולין, אחסון שומן, רעילות עצומה לאיברים פנימיים ושומן תוך ביטני.

 

אבות אבותינו שהיו בריאים להפליא(טוב, לפחות אלא שלא נפלו מצוקים או אלה שעברו את גיל 5) והם ממש לא אכלו יוגורטים דלי שומן או לחם עם 20 קלוריות לפרוסה.

 

ספירת קלוריות מבאס לגמרי!

זה בערך כמו לספור את הימים שנותרו לנו לחיים… זה פשוט מתסכל! אני הראשון שממליץ לספור יום – יומיים את הקלוריות בשביל לראות איפה את עומדת, אבל אחרי שעשית את זה… אסור להמשיך עם זה. זה הופל אותנו לאובססיבים ויוצר “אובר” התעסקות עם הקלוריות.

 

אימון לפני ואחרי:

תקשיבי, את צריכה לכלול פחמימות וחלבון אחרי האימון, וזה ממש לא חייב להיות שנייה אחת אחרי האימון, כמו שהרבה מאמנים ומתאמנים חושבים. תסתכלי על המזונות שהכנת מראש. יש לך חלבון ופחמימות מורכבות בשפע. למה לא לאכול אם כבר הכנת אותם מראש? 

 

אם עדיין לא… גם אבקת חלבון זה אחלה פיתרון.

חשוב כמובן לא להתבסס על זה.

 

אגב, אם את מתאמנת בלילה, חשוב לאכול פחמימות מורכבות ביחד עם חלבון וירקות אחרי האימון שלך, זה לא הכי נוח ללכת לישון על בטן מלאה, אבל את ממש לא הולכת להשמין בגלל שאכלת קינואה בשעה 9 בערב חחח

תקשיבי,

הגישה שלי?

לא מתאימה לכולם.

 

זה שניסיתי כבר המון דברים והשיטה הזאת הוכחה כשיטה קלה ונוחה שעובדת גם לטווח הארוך… זה לא אומר שאת חייבת להסכים איתי. אבל לאלה מכן שנמאס מדיאטות יו-יו, מחוסר הבנה כמה לאכול ומתי ומתהיות מתסכלות של למה את לא רואה את היקף המותנים שלך מתכווצים טיפה בכל יום… המידע שכאן הוא קריטי להצלחה שלך.

 

את חייב, לאמץ אורח חיים והרגלים שתוכל לדבוק בהם לטווח הרחוק.

עקביות היא המפתח להצלחה – ובשביל להיות עקביים, את חייבת לכלול בארגז הכלים שלך הרגלים שאת יכולה לקיים. הרגלים כאלה שתומכים בגוף ובתהליכים המטבוליים שלך, שמצד אחד יישמרו על בריאות המקדש שלך ומצד שני יובילו אותך למטרה.

לאכול מזונות אמיתיים. לגוון איתם. וכן, זה אומר גם לכלול חלבון איכותי בארוחות שלך. לאכול פחמימות מורכבות כשאת מתעוררת וסביב האימונים שלך, לצרוך הרבה ירקות, עלים ולהוסיף מדי פעם פירות.

ותקשיבי להודעה החשובה הבאה:

לא להימנע משומנים.

 

להפסיק לאכול כשאת עדיין לא מלאה ב100%, את יודעת בדיוק על מה אני מדבר.

לאכול כשאת רעבה. תאכלי טעים, זה קריטי! תכבדי את הגוף שלך ותזהרי להרעיב אותו, אל תכניסי לו על בסיס קבוע כל מיני כימיקלים וג’אנק פוד מזיקים. 

בדקי מה אכלתי במשך 3 הימים הראשונים של השבוע. את יכולה להחליף את סדר הארוחות בהתאם לאורח החיים שלך – כלומר ביום 2 אם את לא רעבה לפני האימון בוקר, שייק ירוק היא אופציה נהדרת, במיוחד אם יש לך אימון אינטנסיבי. הכמויות משתנות, רשמתי כמויות בשבילך, אבל זה משתנה מאדם לאדם, ולרוב… אני ממליץ לאכול עד שאת מרגישה *כמעט* מלאה.

 

יום ראשון:

ארוחת 1:

 

3 ביצים שלמות עם ירקות מוקפצים (תזרקי כוס ירקות שהכנת מראש הישר למחבט),

מאפין אנגלי(Sprouted Grain English Muffin), הזמנתי מחו”ל… אני רוצה לנסות להכין כזה בארץ וכמובן שאתן את המתכון,  

 

חמאה(זאת שרשמתי לך קודם

ואספרסו 

ארוחה 2:

שייק ירוק

ארוחת 3:

פיצה (1/4 מהפיצה שהכנתי מראש – הנה המתכון)

ארוחת 4:

מאפינס חלבון – לפני האימון 

אימון אינטנסיבי

 

ארוחה 5:

 

מרק עם קינואה ( כוס מרק, 1/2 כוס קינואה)

 

יום שני

ארוחת 1:

שיבולת שועל עם זרעי קנבוס, קינמון

וחלב שקדים (כ 1/2 כוס שיבולת שועל, 3-4 זרעי קנבוס ,  1/2 כוס חלב שקדים)

אימון בוקר (קצר מאוד 7 דקות)

ארוחת 2:

שייק חלבון עם פטל

ארוחה 3:

טונה

סלט אבוקדו עם קינואה ומנה של סלט ירוק מעורב (1/3 מאבוקדו, 1 טונה, 1/2 כוס קינואה)

ארוחת 4:

חופן של פירות יער

ארוחה 5:

מרק עם אבוקדו (על כוס המרק, 1/4 אבוקדו)

 

יום שלישי:

 

ארוחת 1:

3 ביצים עם ירקות מוקפצים, קינואה (כ 1/2 כוס)

יום מנוחה – אין אימונים

ארוחת 2:

מיץ ירוק, שייק חלבון עם חתיכות פרי

ארוחת 3:

פיצה (1/4 מהפיצה שהכנתי)

ארוחה 4:

מרק עם אבוקדו (כ 1 1/4 כוס מרק עם 1/3 אבוקדו)

בצק עוגיות שוקולד צ’יפס (כ 1/4 כוס)

דג עם ירקות מוקפצים ופאדטאי(אורז בנוסח נקי כמו בתאילנד)

 

אלה היו 3 ימים מטורפים עם המון פרוייקטים, זו הסיבה שאכלתי מעט מהרגיל, ועדיין, הייתי מאוד שבע בגלל שסוג המאכלים כאן מפוצצים בערכים תזונתיים.

גם כשאת רעבה, יש מאכלים שאפשר לאכול ויסדרו את הרעב, אבל אסור לך להרעיב את עצמך ו/או לאכול בכוח על בסיס קבוע. תדאגי לתת לגוף שלך את הכי טוב שקיים בשביל שהוא יתגמל אותך!

בהצלחה!

  • צוות חדשות הבריאות של ישראל – לנשים
  • מצאתם טעות בכתבה? ניתן לפנות לצוות שלנו באימייל ונדאג לתקן

כתבות שאולי פספסתם

?מי אנחנו

המטרה של צוות 'בריאות נשות ישראל' היא להנגיש את המידע הכי חדש ויעיל שיעזור לכל אישה ואישה לקחת את הבריאות, המראה ואורח החיים שלה - שלב אחד קדימה. המערכת שלנו מחפשת את המידע הכי אמין, עדכני ומדעי ברחבי האינטרנט ומגישה לך אותו בצורה נוחה וקלה לצריכה בשביל שתוכלי ליישם אותו על עצמך