"אז מה זה 'התפריט המושלם' הזה שאני שומעת בכל מקום עליו?"
התפריט המושלם הוא בצמם פורמולת תזונה שזיקקתי אחרי המון זמן בתחום – תראי, נכון שמצד אחד כל אחד מאיתנו שונה, ויש אנשים שאוהבים לאכול בבוקר, ויש אנשים שזה עושה להם בחילה, יש אנשים שאוהבים מתוק, ויש אנשים שאוהבים מלוח – יש אנשים שספורט גורם להם לרצות לזלול עוד ועוד ויש כאלה שזה 'סותם' אותם…
אבל, וזה אבל ענקי אז תקשיבי טוב … (רוכן לעברי ונהיה קצת דרמתי)
איפה אנחנו נמצאים כרגע?
"בקניון עזריאלי, קומה 3"
יופי. מה ייקרה לך. אם תקפצי למטה?
"הראיון ייגמר"
(צוחק) מעולה, כאילו לא מעולה, אבל את צודקת. אם חברה שלך תקפוץ מכאן, מה ייקרה?
"אותו הדבר"
בדיוק – קוראים לחוק הזה חוק הכבידה, הוא פועל תמיד, ועל כל אחד. בעולם התפריטים והחיטוב, יש 3 חוקים כאלה… שאם את מיישמת אותם? את תקבלי תוצאות טובות יותר ב-100%, 200%, 300% ויש לנו לקוחות שמדווחות שהן מקבלות תוצאות בכמה שבועות, שהן לא קיבלו במשך שנים. ואת עדה לזה
(”אני באמת עדה, ראיתי תמונות והתכתבויות מלקוחות שמציינות שהן מקבלות בכמה שבועות וחודשים תוצאות שלא קיבלו במשך שנים“)
"ג'ניה רומסקי, אז מה 3 החוקים שהופכים כל תפריט לתפריט
מחטב בזמן שאני אוכלת את מנת השוקולד פרה היומית שלי?
שמח ששאלת. אז תקשיבי, לפני הכל – את חייבת לבנות תבנית תזונתית, מוכחת שעובדת שוב ושוב… ולצערי? התבנית חיטוב הזאת לא מוכרת לאדם הסטנדרטי.
ושימי לב שהשתמשתי במונח תבנית תזונתית ולא תפריט. יודעת למה? כי את צריכה שיהיו לך כמה אופציות למקרים שונים, כמו סופש, חגים, ימים יותר עמוסים וכו'.
אז החוק הראשון הוא להיות בשפל קלורי. זה אומר שאת מוציאה יותר אנרגיה מאשר מכניסה. או במילים אחרות התבנית התזונתית שלך חייבת להכיל כמויות אוכל שמתאימות למטרה שלך ולנתונים שלך ומכניסות אותך לשפל קלורי, גירעון קלורי קל. חוק חשוב בנושא הזה – אסור לך להרעיב את עצמך או להגיע לשפל קלורי גדול מדי, כי אז את לא תשרדי הרבה זמן.
"חוק חיטוב חשוב. מה החוק השני?"
הלאה. החוק השני – זה חוק שיישנה את חוקי המשחק בעולם שינוי הרכב הגוף.
זה איכות המזון, ובכוונה החוק הזה נמצא במקום השני ולא הראשון. תראי, יש לנו כרגע 14,090 לקוחות, והסיבה שהן מצליחות להתחטב בזמן קצר כמו שאף אחת אחרת לא מצליחה ? שהתפריט שלהן לא בנוי רק מ'מזונות בריאות'. מזונות בריאות כמו שקדים, אגוזים, קוקוס, פירות וכו' הם מעולים… אבל אם המטרה שלך היא להתחטב? את צריכה להזהר בכמויות של המזונות האלה.
עכשיו, החוק השני הוא איכות המזון – למה זה חוק כל כך חשוב? בגלל מונח שנקרא 'דחיסות קלורית'. זה המונח שייקבע אם תהיי רעבה או לא. ואם את רעבה? יודעת מה קורה?
"אני שמה שמיכה וכרית בתוך המקרר ועושה שם משמרת לילה"
(צוחק) כן, בערך. ברגע שיש לך תבנית תזונתית שכוללת מזונות בעלי דחיסות קלורית נמוכה – בינונית, את תרגישי ממש בין רגע איך הגוף שלך מאוזן, ולא מתחנן לאוכל. בקצרה, מזונות בעלי דחיסות קלורית נמוכה זה מזון שכולל מעט קלוריות ביחס להרבה כמות אוכל. למשל 'בחטיפי אנרגיה' יש דחיסות קלורית גבוהה – הרבה קלוריות במעט כמות של אוכל. מצד שני, בירקות, יוגורטים ועוד עשרות מאכלים יש דחיסות קלורית נמוכה – וזה מה שאנחנו מחפשים.
"והחוק השלישי בקצרה?"
פסיכולוגיה. או כמו שאשת ראש הממשלה אמרה… פ-ס-י-כ-ו-ל-ו-ג-י-ה !אני לא אכנס לזה כרגע יותר מדי, אבל ברגע שאת יודעת איך להטמיע את ההרגלים, ולייצר הרגלים תזונתיים מנצחים? הרבה יותר קל לך להתמודד עם מכשולים. ממליץ לכל אחת מהקוראות לעבור על מה שד"ר bj foog מכנה – הטמעת התנהגויות.